Big Data is big business voor de sierteelt!

Van donderdag 16 februari t/m zondag 19 februari vindt de jaarlijkse Vaktentoonstelling Bloembollen en Bolbloemen plaats bij Proeftuin Zwaagdijk. De editie van 2017 staat grotendeels in het teken van de mogelijkheden die big data biedt voor de ontwikkeling van de sector. Op donderdag 16 en vrijdag 17 februari is de beurs van 13:00-21:30 uur geopend en gericht op professionele bezoekers. Zaterdag 18 en zondag 19 februari is de bloemenshow gratis voor iedereen geopend van 13:00-17:00 uur.

Belang van Big data voor de sector

Steeds meer zaken kunnen door inzet van sensoren gemeten worden. Real-time en op gedetailleerd schaalniveau. De inzet van drones en andere apparatuur neemt dan ook letterlijk en figuurlijk een grote vlucht in de sector. De mogelijkheden voor het meten nemen ook nog eens zienderogen toe. De kunst is gebruik te maken van alle beschikbare gegevens binnen en buiten je bedrijf, om uiteindelijk je bedrijfsresultaat te verbeteren. Zo kan verbeterde kennis over de verspreiding van ziekten en plagen helpen om schade te voorkomen en tegelijkertijd het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terugdringen. Hoe je dit aanpakt is een kunst op zich.

Interessante workshops en bijeenkomsten

Op de vakbeurs zijn diverse bedrijven en experts aanwezig die actief zijn op het gebied van sensoren, drones en data. Daarnaast worden interessante bijeenkomsten en workshops georganiseerd, die voor geïnteresseerde telers inzicht geven hoe zij met big data aan de slag kunnen gaan. Klapstuk is de vakavond op 16 februari waarbij prof. dr. Frans Feldberg (VU / Amsterdam Center for Business Analytics / Data Science Alkmaar) zijn visie geeft op de inzet van Big data in de agrarische sector. Op de vakavond is plaats voor maximaal 200 personen. Aanmelding vooraf is verplicht!

Op www.vaktentoonstelling.nl wordt het volledige programma geplaatst en is de mogelijkheid om je aan te melden voor de workshops/bijeenkomsten. Ook zijn we te vinden via LinkedIn, Twitter en Facebook.