Bloembollen vakdagen 2018

Dè ontmoetingsplek van land- en tuinbouw

De Bloembollen Vakdagen Flevoland vinden op donderdag 1 en vrijdag 2 februari plaats in de Profytohallen in Creil met als thema ’50 tinten tulpen!’. Het thema komt tot uiting in de bloemenshow, waarin meer dan dertig bloembollentelers hun tulpen presenteren. Laat je verrassen! De bloemenshow en Agribeurs zijn geopend van 13.00 - 21.00 uur. In het Grand Café is vrijdagavond een optreden van de band Alice Springs. Het Grand Café is dan geopend tot 01.00 uur.

Op de Agribeurs presenteren zich meer dan vijftig bedrijven. Naast de bedrijven die zich op de bloembollenteelt richten, zijn er vooral bedrijven aanwezig die hun klanten landbouwbreed vinden. ‘Als organisatie willen we met de Bloembollen Vakdagen een platform bieden aan alle agrarisch ondernemers, dè ontmoetingsplek zijn voor iedereen die werkzaam is in de agrarische sector’, laat Bas Menting namens de organisatie weten. ‘Voor elk agrarisch georiënteerd bedrijf zijn er voldoende gesprekspartners die een bezoek zeer de moeite waard maken. Er zijn bijvoorbeeld mechanisatiebedrijven, toeleveranciers van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, aardappelhandelshuizen, makelaars, bandenhandel en nog veel meer’.

Donderdagochtend vanaf 11.00 uur is er in de grote zaal een thema-ochtend over ‘de kracht van samenwerking’. Samenwerking biedt voor iedereen voordelen. Experts op dit gebied delen hun ervaringen. Lianne Veenstra van Veenstra Agrocoaching spreekt over het thema ‘het onbesprokene bespreekbaar maken’. Hiermee richt ze zich op het optimaliseren van communicatie en samenwerking binnen agrarische bedrijven. Tulpenbroeier Louis Poel is deelnemer van het samenwerkingsverband Polderpride. Hij vertelt over de gezamenlijke afzet van zware kwaliteit tulpenbloemen. Jan Hoogenboom is manager finance en control bij Agrico, een krachtige coöperatieve organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt. Hij neemt ons mee in het proces van nieuwe rassen kweken en het bedenken van innovatieve oplossingen. René Timmer komt vertellen over Martho Flexwerk, over Farmel en over akkerbouwbedrijf J.H. van der Linde. Deze ochtend is interessant voor iedereen werkzaam in de agrarische sector.

agri vrouwen

Diezelfde ochtend is er een thema-ochtend voor agri vrouwen. Zij krijgen in de speciale Ladies Only ruimte een energieboost toegediend door Mevrouw de Boer. ‘Agrarische vrouwen zijn heel belangrijk voor ons’, vertelt Bas Menting. ‘Door hen hebben wij de vrijheid om zogezegd altijd met ons werk bezig te zijn. Ze houden veel ballen in de lucht, zoals Mevrouw de Boer het zegt.’ Vrouwen worden uitgenodigd om eerlijk naar hun ballen te kijken. Heb je de juiste ballen in de lucht? Houd je er niet té veel in de lucht? Is er nog ruimte voor jezelf? Je krijgt bakken vol inspiratie en energie van deze workshop. Aanmelden kan tot 28 januari via mail@mevr-de-boer.com. Na de thema-ochtend is er een lunch voor de deelnemers. Deze wordt aangeboden door Level One Uitzendbureau.

tulpen

De vrijdagochtend staat vanaf 11.00 uur in het thema van de afzet van tulpen. In de grote zaal vertellen vooruitstrevende vakgenoten wat hun sleutel tot succes is. Gastsprekers zijn: Erik Lommerse van de Nord Lommerse Flowerbulb Group, exporteur van geprepareerde bloembollen voor met name de buitenlandse broeierij; Peter Steltenpool van Floretail. Hij spreekt over de afzet van tulpenbloemen in het detailkanaal, met als speerpunten keteninnovatie en een langer vaasleven. Het motto van Winfried Versluis van Flowersconnect is vraag gestuurd produceren voor de optimale match tussen de ‘maker’ van de tulpen en de verkoper. Hij vertelt over de tulpenverkoop direct vanaf de kwekerij via lange termijn contracten en korte termijn handel via het realtime digitale platform.

Op vrijdag wordt de aansluitende lunch aangeboden door Meester & De Lange Verzekeringen. www.bloembollenvakdagenflevoland.nl