Drieban Flora Thema De Tijd Vliegt

De DriebanFlora is al weer 31jaar bezig met het promoten van Bolbloemen in de regio maar ook ver daarbuiten. De bloemenshow trekt veel bezoekers uit binnen en buitenland, vakgenoten en natuurlijk ook veel ander publiek die door de jaren heem de bloemen in vele geuren en kleuren hebben bewonderd.

De voorbereiding is in volle gang. Onze nieuwe arrangeur Atie Boon die wordt bijgestaan door Verona Boon hebben een nieuw thema bedacht voor deze show nl. “Tijd Vliegt”. Het is een thema waar je veel kanten mee uit kan, aldus de dames. Atie en Verona zijn al jaren de vaste bloemenbindsters bij de DriebanFlora en hebben het stokje overgenomen van Erna Wittenberg.

In de grote zaal van Café De Roode Leeuw zal dit thema tot uitting worden gebracht. “Tijd is tijd”, is meetbaar en wordt gemeten in eenheden door middel van een klok. Dus in de show zijn natuurlijk klokken te zien in vele vormen en maten die in de bloemstukken zullen worden verwerkt tot een fantastisch klokken spel.

Hoofdsponsor De Rabobank heeft hier weer een publieksprijs aan gekoppeld voor het mooiste bloemstuk in de zaal waar u entreekaarten voor een bezoek aan de Keukenhof mee kunt winnen.

Wat ook met tijd te maken heeft, zijn de bloemen die voor de show klaar moeten zijn. Door verschillende temperatuur behandelingen worden de bolbloemen in bloei getrokken. Zo kunnen bezoekers in de winter tulpen, lelies, irissen, rozen, zantedeschia’s en een scala aan andere bloemen bekijken op de DriebanFlora. Maar de tulp in natuurlijk de belangrijkste bolbloem op de DriebanFlora. Inzenders strijden om de prijzen, ze zullen de strijd aangaan om de beste tulp van de tentoonstelling en natuurlijk de beste inzendingen. Daar de kwaliteit tussen de inzenders de laatste jaren nauwelijks verschilt, wordt het weer spannend.

Er is veel te doen tijdens de DriebanFlora De flora wordt woensdagmiddag geopend door de burgemeester van Drechterland Dhr. Michiel Pijl. Donderdag de voorronde NK Tulpenkeuren van 19.00 tot 21.00 uur gesponsord door Flynth. Afgelopen jaar gingen de 1e drie prijzen naar de echte kenners De 4e prijs werd gewonnen door een vrouw van buitenlandse afkomst Marzena Dyrek. De 5e prijs was voor haar poolse collega Adam Pyta, die 3e werd op het NK keuren in de Keukenhof.

Nieuw is de Polytechniek Jeugd Prijsvraag, de jeugd kan tijdens de DriebanFlora een prijsvraag invullen, inleveren en prijzen winnen. De prijzen worden op zondagmiddag getrokken. Een voorwaarde is wel dat je aanwezig bent anders gaan de prijzen aan jouw neus voorbij. De prijzen zijn: 1e prijs een Tablet 2e prijs een Kart arrangement en de 3e prijs 2 Bioscoopbonnen.

De pluktuin gratis een bos tulpen plukken. Zaterdag is er voor de 2e keer weer een pluktuin waar mensen die naar de bloemenshow komen een bos tulpen kunnen plukken gesponsord door Ronico Bloembollen BV. `s middags hebben we weer een sponsormiddag. Zondag is de bloementuin openen ook het naastgelegen gemeentehuis waar een beurs is en verschillende koren zullen optreden.

Openingstijden: Donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur

Zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

Entree € 3, --

Kom gerust eens kijken het is de moeite waard in Café de Roode Leeuw te Venhuizen Of kijk op www.driebanflora.nl.