Westerkoggeflora in winterse sferen

In het weekend van 27 t/m 29 januari 2017 wordt de 36-ste editie van bloemententoonstelling de Westerkoggeflora georganiseerd in de sporthal De Koggenhal te De Goorn. Ruim 30 tulpenkwekers uit Koggenland stellen hun beste tulpen tentoon in een decor van winter en kou. Naast tulpen zijn ook bloemstukken van lelies, alstroëmeria´s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen.

Schaatsen uit het vet…

Het wordt buiten kouder en het idee van een Elfstedentocht komt bij velen toch weer naar boven. Kunnen we dit jaar de schaatsen uit het vet halen? De echte winter waar we al zo lang op wachten, is dit jaar ook te bewonderen op de Westerkoggeflora! Tussen de vele bloemensoorten zijn er winterse decoraties tentoongesteld, zoals ouderwetse gondels en arrensleeën. Schaatskenner Dirk Plugboer vertelt honderduit over zijn hobby: de Friese doorloper. Diverse schaatsverenigingen presenteren zich en tonen hun jaarlijkse ijspret. Met hun stempelposten, schaatslessen en lekkere koek & zopie. Op de zondag geeft het Lutjebroeker Blaaskapel een gezellig winters sfeertje aan de show. En voor kinderen is er een opblaasbare iglo waar zij zich lekker kunnen uitleven.

Open dag op zaterdag 28 januari

Ter gelegenheid van de Westerkoggeflora opent bloembollenbedrijf Van der Gulik op zaterdag 28 januari (13.00-17.00 uur) haar deuren voor publiek. Het bedrijf teelt 40 hectare in Flevoland, Noordoostpolder, Berkhout, Frankrijk en Chili. Er worden 15 miljoen tulpen gebroeid, gedurende 10 maanden per jaar. Door het gebruik van bollen van het zuidelijk halfrond is het mogelijk om in het najaar bloemen van goede kwaliteit te produceren. Bezoekers zijn van harte welkom aan Zuidspierdijkerweg 42 B, De Goorn.

Locatie: Sporthal ‘Koggenhal’, Dwingel 4, De Goorn

Openingstijden: vrijdag 27 januari 2017 van 10.00-22.00 uur

zaterdag 28 januari 2017 van 10.00-22.00 uur

zondag 29 januari 2017 van 10.00-20.00 uur

Informatie: www.westerkoggeflora.nl