Flevolamb, bio-dynamisch lamsvlees uit de polder

Heerlijk, biologisch en vers uit de polder, dat is Flevolamb, onderdeel van het biologisch akkerbouwbedrijf van de maatschap van Nieuwenhuyzen.

In 2015 schakelde het bedrijf van biologische teelt naar biologisch-dynamische landbouw. Biologisch dynamische landbouw kenmerkt zich door de vele soorten gewassen en een combinatie van plant en dier. Zo ontstaat er een gesloten kringloop: afval uit de akkerbouw, zoals kromme worteltjes en beschadigde aardappels, is voer voor de schapen. De mest is vervolgens voeding voor de gewassen.

Onze schapen lopen het hele jaar buiten en krijgen eens per jaar lammeren die zo lang mogelijk bij de moeder blijven. Als de lammeren groot genoeg zijn, gaan ze naar de biologische slager. Daar staan een paar dagen op stal om vervolgens zonder stress geslacht te worden. Natuurlijk houden we dat heerlijke vlees niet alleen voor onszelf, daar mag iedereen van genieten! Daarom is er onze website met een webshop, waar u meer informatie vindt over ons en waar u uw lamsvlees kunt bestellen. www.flevolamb.nl