Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Bamboe Dagen in de Noordoostpolder

De gehele maand juli kunnen liefhebbers elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen. In het start weekend van vrijdag 06 en zaterdag 07 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 08 juli geopend.

In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de borders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Doorlopend kleine schilderijenexpositie:de schilderessen zijn afwisselend aanwezig.

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. De kwekerij sleept elk jaar diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen. Er is tevens een groot assortiment huis en tuin import artikelen uit Indonesië te vinden. Ook is er de mogelijkheid om informatie in te winnen over/aan te melden voor diverse Indonesië rondreizen o.a. naar Bali.

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar uw auto bij De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.

Entree kwekerijen: gratis.

Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd

Open van 10.00 – 17.00 uur

Deelnemende tuin en kwekerijen:

www.destekkentuin.nl

www.kwekerij-joosten.nl

www.indosuka.nl

Meer info: 31(0)527 271327 of wies@destekkentuin.nl