Agrifood week

Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week (DAFW) krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

Toekomst op je bord

Dutch Agri Food Week wordt voor de vierde keer gehouden. Bij allerlei experts is te zien hoe er aan lekker, gezond en veilig eten gewerkt wordt. Zij vertellen het verhaal ‘van grond tot mond’ via thema’s als gezondheid, educatie en innovatie. Zo is er in het Westfries Gasthuis een masterclass te volgen over gezonde voeding in zorginstellingen en organiseert Jong Leren Eten een netwerkmiddag voor iedereen die betrokken is bij ervaringsgerichte voedseleducatie.

Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Dutch Agri Food Week is het grootste podium in Nederland waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie in de agrifood sector én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties presenteren er hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie – van consument tot professional – is welkom tijdens deze themaweek. Om te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten, te leren en kennis te delen, maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.

In 2017 trok DAFW zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en evenementen. En maar liefst 350 organisaties organiseerden dit. DAFW is een verbindend initiatief dat gebruik maakt van de kracht van bestaande netwerken en organisaties zoals regio’s, samenwerkingsverbanden, steden of andere netwerken. Het is gestart door de Topsector Agri&Food, Food Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland – Oostland, Brightlands Campus Greenport Venlo heeft Dutch Agri Food Week, naast een nationale uitstraling, ook lokale en/of regionale verankering en zichtbaarheid.

www.dutchagrifoodweek.nl