https://www.stepnop.nl/tulpentours/Zaterdag 21 april tot en met zondag..."> Bloeiende tulpenvelden tijdens de opening van het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder https://www.stepnop.nl/tulpentours/Zaterdag 21 april tot en met zondag..." />

Bloeiende tulpenvelden tijdens de opening van het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder

https://www.stepnop.nl/tulpentours/Zaterdag 21 april tot en met zondag 6 mei 2018 staan geheel in het teken van de Tulp. In de Gemeente Noordoostpolder vindt dan Het Profytodsd Tulpenfestival plaats. Vorig jaar bezochten meer dan 80.000 bezoekers het festival. Niet alleen onder de Nederlanders is het festival populair, ook buitenlandse toeristen komen speciaal naar de Noordoostpolder om de prachtige uitgestrekte velden met tulpen te bewonderen.

Wanneer staan de tulpenvelden in bloei

Dagelijks komen er telefoontjes binnen op het StEP NOP kantoor (organisator van het evenement) van mensen die graag de route willen rijden en benieuwd zijn of de tulpen al in bloei staan. Op dit moment staan al enkele vroege tulpensoorten in bloei, in de loop van volgende week staan de eerste velden in bloei. Dit betekent dat vanaf de officiële opening van het festival op vrijdag 20 april bezoekers volop kunnen genieten van de kleurrijke vergezichten die de Noordoostpolder rijk is. Voor wie niet kan wachten, de bekende tulpenroute is vanaf maandag 16 april bewegwijzerd en het Tulpeninformatiecentrum aan het Wrakkenpad 2 te Creil is dan ook al opengesteld voor publiek.

Een hele beleving tussen de tulpen

Tijdens het evenement worden er veel activiteiten op en aan de tulpenroute georganiseerd. De (tulpen)belevingsweekenden zijn op zaterdag 21 en zondag 22 april en zaterdag 28 en zondag 29 april. In beide weekenden is er van alles te beleven op het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil. Er is een markt met uiteenlopende producten, gezellige workshops, veel lekkers en natuurlijk zijn er verse tulpen te koop. Kinderen kunnen zweven in de zweefmolen, springen op het springkussen, schommelen bij de tulpen, ponyrijden en spelen in de zandbakken. De vier belevingsdagen worden aan het eind van de middag afgesloten met een gezellig liveoptreden.

Doordeweeks kunnen bezoekers op het tulpenbelevingsveld genieten van de 500 soorten tulpen in de tulpenshowtuin, foto’s maken tussen de tulpen bij de selfievelden of een kopje koffie met wat lekkers op het terras van het pop-up grand-tulip-café nuttigen. Het tulpenbelevingsveld is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Zonder eigen vervoer toch de tulpenroute rijden met de Tulpentours

Bezoekers zonder eigen vervoer kunnen een plek reserveren voor de Tulpentours. Op donderdag 26 april en woensdag 2 mei worden de passagiers tijdens de 3,5 uur durende rondrit langs de mooiste en grootste tulpenvelden geleid. De lokale gids/chauffeur vertelt over de bijzondere geschiedenis van Noordoostpolder, de tulpenteelt en de boerderijen. De start en eindlocatie van de Tulpentours is het busstation in Emmeloord. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via: https://www.stepnop.nl/tulpentours/

Informatie

Meer informatie over Het Profytodsd Tulpenfestival is te vinden op: stepnop.nl/tulpenfestival