Profytodsd Tulpenfestival zet de Noordoostpolder weer op de kaart

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op het Tulpenfestival van dit jaar. Het openingsweekend begon met prachtig weer en dat was goed te merken aan het aantal bezoekers die dat weekend de tulpenroute reden. Het was druk op de weg met auto’s, fietsers en wandelaars. De wandeltocht die gehouden werd op 21 april telde maar liefst 600 deelnemers. En ook in de lucht was het af- en aanvliegen voor helikopterpiloot Pieter Veendrick. Net als voorgaande jaren werd het festival ook door veel buitenlandse bezoekers bezocht. Dit jaar opvallend veel toerisme uit India, maar ook China, Japan, Zuid-Amerika en Duitsland waren goed vertegenwoordigd onder de toeristen.

Belevingsweekenden

In de weekenden werden er extra activiteiten voor jong en oud georganiseerd op het tulpenbelevingsveld. Door de gunstige weersomstandigheden, voornamelijk droog en niet te koud, waren de bezoekersaantallen tijdens deze weekenden goed: gemiddeld 3.200 bezoekers per weekend.

Koetsentocht

Traditiegetrouw werd de koetsentocht georganiseerd door de lokale menvereniging De Burcht. Deze was al vroeg volgeboekt. Maar liefst 11 aanspanning deden mee. Het was prachtig weer. Iedereen heeft kunnen genieten van het uitzicht op de tulpenvelden. De tocht is naar volle tevredenheid verlopen voor zowel organisatie als passagiers. Alle passagiers kregen na afloop een prachtige bos tulpen van firma Van Meer. De nieuwe op- en afstaplocatie bij Firma Broer is goed bevallen, daar konden de koetsiers rustig de paarden met koetsen klaarmaken en de passagiers in en uit laten stappen.

Level1 11-dorpen steptocht

De vaste afsluiter van het Tulpenfestival, de Level1 11-dorpen steptocht op zondag 6 mei is ook fantastisch verlopen. De sfeer zat er weer goed in bij zowel de steppers als de toeschouwers die met bussen vol achter de groep steppers aanreed om ze aan te moedigen. Ook dit jaar waren de steppers weer bloedfanatiek, evenals hun aanhang. Marknesse kwam als grote winnaar uit de bus met ruim 4 minuten voorsprong op de nummer 2 Luttelgeest, Bant volgde op nummer 3. Het sportevenement werd afgesloten met een gezellige barbecue en muziek bij de Wellerwaard.

Bezoekersaantallen Van Staveren

Tulpenroute Op dit moment kan de organisatie nog niks loslaten over de exacte aantallen. “We zijn nog druk bezig met de telling. Vorig jaar zaten we ruim boven de 80.000 bezoekers en ik denk dat we dit jaar ook weer in die richting gaan.” Aldus Ellen Boonen, voorzitter van het Profytodsd Tulpenfestival.