Aardappelschilbedrijf Nederland aardappelen die met liefde zijn geteelt, gerooid, gewassen, geschild

Een echt familiebedrijf is Aardappelschilbedrijf Nederland in Dronten. In 1994 kregen vader Henk en zoon André Aasman octrooi op hun unieke droogschilsysteem. Dit resulteerde in 1995 in de oprichting van het bedrijf. Onze aardappelen worden droog en rauw geschild. Hierdoor blijft de smaak gegarandeerd, vertelt André. Wanneer ik aardappelen in een zakje koop, proef ik het proces. Stoomgeschilde aardappelen hebben altijd een bijsmaak. Onze aardappelen zijn puur van smaak.

Heel bijzonder, noemt hij het samen werken met zijn inmiddels 79-jarige vader. Hij komt nog iedere dag op de zaak en is echt van meerwaarde. Door zijn lange ervaring - hij werkte van jongs af aan in de aardappelverwerking - weet hij ook altijd wel een oplossing. Daarnaast blijven we onszelf en het bedrijf continue ontwikkelen door ons te verdiepen in nieuwe technieken en manieren om de kwaliteit te verhogen. We vullen elkaar prima aan. Hij doet nu wel de dingen die hij leuk vindt en laat de rest aan mij over … maar dat mag ook, lacht André.

Vader Henk werd geboren als boerenzoon. In het begin van de jaren 70 startte hij met het schillen van aardappelen. Samen met zoon André werkte hij later aan een nieuwe manier van schillen en zo ontstond ASN. Het is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met gemiddeld 20 medewerkers. Sinds 2011 voert het bedrijf het aansprekende merk Pommetje, geschild & ongekookt.

Pommetje 

Pommetje zorgt voor de aardappelen. Hij zorgt ervoor dat alleen de allerbeste aardappels na de oogst en na een strenge selectie doorgaan naar de aardappelverwerking waar ze vers van het land worden gewassen en koud geschild, waardoor smaak, kleur, vitamine en mineralen niet verloren gaan. Het hele verhaal van Pommetje is te lezen op de speciale website www.pommetjes.nl.

Met Pommetje willen we ons bedrijf een gezicht geven: gezellig met de hele familie aan tafel met Pommetje! André is enthousiast over het aansprekende mannetje wat als 3D beeldmerk is gekozen. Pommetje komt echt tot leven en past helemaal in onze bedrijfsfilosofie, waarin we juist de gezelligheid van het aan tafel eten uit willen stralen. We leveren aardappelen in alle vormen en maten van mini-krieltjes tot superbonken, zodat er elke dag een andere aardappelvariatie op tafel gezet kan worden.

André ziet de markt van dichtbij veranderen. Toen wij starten met de schillerij, zo’n 20 jaar geleden leverden we alleen halve en hele aardappelen. Er komen steeds meer vormen bij. We leveren nu ook kwarten, frieten, blokjes, schijven. We kijken heel erg naar de vraag in de markt en passen ons daarop aan. Over nog eens twintig jaar zal het percentage hele en halve aardappelen veel kleiner zijn, omdat er steeds meer vormen en producten bij komen. De diversiteit neemt heel erg toe. ASN levert voornamelijk aan foodservices, maar ook aan de groenteboer op de hoek, supermarktketens en de groothandel. We geven iedere klant onze volle aandacht of het nu een eenmanszaak of een multinational is.

www.asndronten.nl