Gratis friet en pieperschillen op Tolsma-Grisnich Pieperfestival

Het Pieperfestival vindt plaats van 12 tot en met 17 september. Vanwege Potato Europe in Emmeloord is het festival een week later gepland dan gewoonlijk. Nu sluiten beide evenementen mooi op elkaar aan.

Het Tolsma-Grisnich Pieperfestival is hét festival waar cultuur, muziek, theater, amusement, het zakenleven, maar bovenal gezelligheid in Emmeloord allemaal op de Deel bij elkaar komen. En natuurlijk is er op de zaterdag voor iedere bezoeker een gratis zakje friet. Jaarlijks wordt er 5.000 kilogram McCain friet gebakken. Dit zijn minimaal 35.000 zakjes.

Ook is er de pieperschilwedstrijd waar iedere bezoeker van het festival op de zaterdag aan mee kan doen. Wie schilt de meeste piepers in vijf minuten en mag aan het eind van de middag de pieperschilbokaal mee naar huis nemen? Het wegen van de piepers is hier altijd een spannend moment.

Het festival staat bol van uiteenlopende activiteiten en muzikaal spektakel. Op woensdagmiddag 13 september is er onder andere het Inki Pinki Poppentheater voor de kinderen tot en met twaalf jaar. Nieuw in het programma is de popquiz op de woensdagavond. Donderdagavond staat vol met cultuur met onder andere optredens van LOS Muziektheater, blues polderband Mouldy T, schrijver/dichter Rick de Leeuw en een optreden van cabaretgroep Herman in een bakje geitenkwark.

Op de vrijdagmiddag is de feesttent voor de ouderen met optredens van het koor Smart en Zo en Ken Besuijen alias Wim Sonneveld. Natuurlijk is er ook dan voor iedere bezoeker een gratis zak friet met mayonaise. Voor de jeugd is er op vrijdagavond weer een spetterende muziekavond met Radio Rave, DJ Trobi en Boef! De zaterdagavond wordt muzikaal ingevuld met optredens van onder andere Diggy Dex, The Euro’s en René van Beeten. Op zondag wordt het Pieperfestival afgesloten met een oecumenische kerkdienst.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.pieperfestival.nl en voor de actuele informatie op https://www.facebook.com/pieperfestival/.