Kennisdag appels en peren bij Vink Fruitboerderij

Kraggenburg - Kom alles te weten over appels en peren bij Vink Fruitboerderij aan de Zuiderring-weg 13-II in Kraggenburg. 

Op zaterdag 17 september van 10.00 - 16.00 uur staat het bedrijf met een team van medewerkers klaar om alles te vertellen over fruit.

Vragen over de fruitboom in uw eigen tuin, het plantseizoen of hoe te snoeien? Vragen over be-scherming van uw boom voor vogels, zon of vorst of vragen over ziektes? Stel ze gerust. Alle vra-gen mogen. Het is een echte kennisdag, vertelt Marjolein Hooijman van de fruitboerderij. We staan klaar om echt inhoudelijk te reageren op de vragen van de bezoeker. Hiermee onderscheiden we ons van de reguliere plukdagen en richten we ons op de bezoekers met een eigen tuin, die meer willen weten over de fruitboom en de teelt. Boomkwekerij Versprille uit Kraggenburg is aanwezig op de kennisdag om bezoekers te informeren over bomen planten, snoeien en verzorgen in de ei-gen tuin.

Pluktrein

Door de boomgaard rijdt de pluktrein. De fruitteler op de trein vertelt onderweg alles over de bomen en de appelsoorten, peren en bramen waar de trein langs rijdt. Of de torenvalkkasten bezet zijn en waar deze voor dienen en hoe de vogels verjaagd worden om de schade aan de appels te beperken.

Natuurlijk kan er ook zelf fruit geplukt worden. De medewerkers van Vink Fruitboerderij vertellen graag welke appels en peren rijp zijn en hoe deze het best geplukt kunnen worden. In de winkel staat de weegschaal klaar om het verse fruit te wegen.

Op zaterdag 24 september is er een echte beleefdag voor gezinnen met kinderen bij Vink Fruit-boerderij en zondag 25 september is er een extra plukdag.

Alle plukdagen en openingstijden: http://www.vinkfruitboerderij.nl/