CURSUS Diergezondheid en welzijn melkgeitenhouderij

Cursuscentrum Agribusiness (onderdeel van Aeres) richt zich specifiek op de agrarische sector en heeft een breed pakket aan actuele cursussen gericht op de praktijk. Samen met haar partner Diergezondheidscentrum Boven Veluwe heeft zij een nieuwe cursus ontwikkeld, welke zich richt op diergezondheid en dierziektepreventie in de melkgeitenhouderij.

De geitensector is divers en ontwikkelt zich snel. De bedrijfsgrootte neemt toe, met de daarmee gepaard gaande uitdagingen. Diergezondheidsmanagement, het aansturen van personeel en protocolair werken vragen veel van de kwaliteiten van de huidige geitenhouder. In de cursus diergezondheid en welzijn melkgeitenhouderij worden de belangrijkste aandoeningen in de geitenhouderij uitgebreid behandeld. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende aspecten van de lammeropfok, zoals de biestvoorziening, huisvesting en de belangrijkste aandoeningen bij het jonge dier. De 2 daagse wordt afgesloten met een bedrijfsbezoek op geiten- en melkveehouderij De Julius Hoeve in Kamperveen. De docent van deze cursus is Christien Rijpkema-Hoekert, dierenarts landbouwhuisdieren en werkzaam in de melkgeitenhouderij.

De cursus start 1 december a.s. op locatie in Wezep, uitgebreide informatie is terug te vinden op de website van Cursuscentrum Agribusiness.